Szaszłyki drobiowo - warzywne

0 (0 ocen)

Te szaszłyki można przyrządzić na grillu lub patelni grillowej

Składniki:


  • składniki na 2 szaszłyki
    1 pojedyncza pierś z kurczaka
    1 cebula
    1 pomidor
    8 plasterków cukinii
    1 łyżka mieszanki przypraw do grilla
    sól morska do smaku
    pieprz kolorowy do smaku
    1/3 szk sosu sojowego jasnego

Szaszłyki drobiowo - warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet umyć, osuszyć i pokroić w dużą kostkę, wrzucić do miski lub na głęboki talerz i zalać sosem sojowym. Zostawić na 15 minut od czasu do czasu przemieszać. Cebulę obrać, umyć i pokroić na 8 plasterków. Cukinię umyć i odkroić 8 plasterków a pomidora po umyciu pokroić na 8 cząstek. Wszystkie warzywa ułożyć na talerzu i oprószyć z obu stron przyprawami. Tak przygotowane zostawić na 15 minut.
  • 2. Po upływie tego czasu wszystkie składniki nadziewać na przemian na namoczone patyczki do szaszłyków. Szaszłyki smażyć na patelni grillowej po kilka minut z każdej strony. Szaszłyki z powodzeniem można upiec na grillu węglowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy