SZASZŁYKI GRILLOWANE

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne szaszłyczki z dodatkiem warzyw,posmakuja każdemu

  • 60 min

Składniki:

  • o,5 kg mięsa z szynki
    1 cukinia
    1 papryka
    1 cebula
    3 banany
    4 łyzki oleju'
    po łyżeczce:papryki słodkiej,chili,rozmarynu,koperku suszonego i tymianku(jesli wolimy możemy uzyc dowolnej mieszanki grillowe którą lubimy)
    patyczki do szaszłyczków

Szaszłyki grillowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • marynowanie miesa 1. Mięso kroimy w kosteczkę.Wszystkie przyprawy mieszamy dokładnie z olejem.Mięsko wkładamy wmarynatę min.na godzinę.
  • warzywa kroimy i delikatnie solimy 2. Cukinie nieobrana kroimy wplasterki,cebule też w plasterki,paprykę w dużą kostkę-(warzywa posypujemy delikatnie solą.)banana w grubsze plastry.Na przemian z zamarynowanym mięsem nakłuwamy wg upodobań warzywa i banana.
  • 3. Podczas pieczenia kilkakrotnie przewracamy szaszłyczki/

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy