Pyszne szaszłyczki z dodatkiem warzyw,posmakuja każdemu
60 min
Składniki:
o,5 kg mięsa z szynki
1 cukinia
1 papryka
1 cebula
3 banany
4 łyzki oleju'
po łyżeczce:papryki słodkiej,chili,rozmarynu,koperku suszonego i tymianku(jesli wolimy możemy uzyc dowolnej mieszanki grillowe którą lubimy)
patyczki do szaszłyczków
Szaszłyki grillowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroimy w kosteczkę.Wszystkie przyprawy mieszamy dokładnie z olejem.Mięsko wkładamy wmarynatę min.na godzinę.
2. Cukinie nieobrana kroimy wplasterki,cebule też w plasterki,paprykę w dużą kostkę-(warzywa posypujemy delikatnie solą.)banana w grubsze plastry.Na przemian z zamarynowanym mięsem nakłuwamy wg upodobań warzywa i banana.
3.Podczas pieczenia kilkakrotnie przewracamy szaszłyczki/
Komentarze