Szaszłyki w filetach

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Idealne danie na niedzielny obiad w gronie rodziny.

Składniki:

  • ● 2 pojedyncze filety z kurczaka
    ● czerwona papryka
    ● 20 dag wędzonego boczku
    ● 20 dag małych pieczarek
    ● 4 małe cebule
    ● przyprawa uniwersalna
    ● 2 jajka
    ● bułka tarta
    ● olej do smażenia

Szaszłyki w filetach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyszczamy
    i smażymy w całości na oleju.
    Z papryki usuwamy gniazdo nasienne. Cebule obieramy.
    Boczek i warzywa kroimy
    w dużą kostkę. Wraz
    z pieczarkami nabijamy na
    przemian na patyki do
    szaszłyków.
  • 2. Filety myjemy i osuszamy
    papierowym ręcznikiem.
    Przekrawamy w poprzek na
    pół. Rozbijamy i posypujemy
    przyprawa uniwersalna. Owijamy szaszłyki.
  • 3. Mięso panierujemy w rozkłóconych
    jajkach i bułce
    tartej. Smażymy w rozgrzanym
    głębokim oleju. Studzimy.
    Przekrawamy na pół
    wzdłuż patyków. Podajemy
    na ciepło z surówką.

Notka redakcyjna

PPWS_11-2011

Komentarze

Podobne przepisy