3.Cebule pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę.
Trzony i resztki z wydrążenia pieczarek pokroić w kostkę podsmażyć z cebulą na maśle dodać czosnek,mięso mielone, doprawić solą i pierzem do smaku. Wystudzić dodać koncentrat pomidorowy i połowę startego żółtego sera, dokładnie wymieszać.
4.Paprykę czerwoną i żółta pokroić w paski (1cm na 3 cm) natomiast cebulę w plastry.
5.Pieczarki napełnić farszem, nabijać na patyki według kolejności: pieczarka papryka czerwona, cebula, pieczarka, papryka żółta, cebula pieczarka.
Następnie posypać żółtym serem i zapiec w rozgrzanym piekarniku do 160 stopni na około 35 minut. Smacznego:)
Porady
Szaszłyki w sezonie można grillować, natomiast jeżeli ktoś ma grill w piekarniku to też polecam :)
Komentarze