Szaszłyki z krewetek

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Z zawodu jestem kucharzem. Dwa lata pracowałem w restauracji.

Składniki:

  • ● 16 dużych dużych obranych krewetek
    ● limonka
    ● słodko-pikantny sos chili

Szaszłyki z krewetek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Patyki do szaszłyków
    (8 sztuk) moczymy ok.
    10 minut w zimnej wodzie.
    Limonkę myjemy, osuszamy
    i kroimy w ósemki.
  • 2. Na każdy patyk nabijamy
    najpierw krewetkę, następnie
    cząstkę limonki
    i drugą krewetkę. Smarujemy
    sosem chili.
  • 3. Pieczemy ok. 2 minut
    na rozgrzanym grillu lub
    w opiekaczu, często obracając.
    Sos chili wlewamy
    do osobnego naczynia.
    Podajemy do krewetek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2012

Komentarze

Podobne przepisy