Szaszłyki z pulpetami

0 (0 ocen)

Tę propozycje polecam do przygotowania na grillu, ale wychodzą pyszne również upieczone w piekarniku.

Składniki:


  • 500g mięsa mielonego
    1 papryka czerwona
    1 papryka zielona
    10 dużych pieczarek
    3 cebule
    czosnek
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżeczka ostrej papryki
    sól, pieprz

Szaszłyki z pulpetami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone przekładamy do miski. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę słodką i ostrą, sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy, formujemy kulki (nie mogą być zbyt duże, bo nie utrzymają się na patyku).
  • 2. Paprykę kroimy w dużą kostkę, cebulę w plastry, każdą pieczarkę na 4 części.
  • 3. Na patyki nakładamy kolejno: pulpety, paprykę, cebulę, pieczarki, aż do końca patyka i do wyczerpania składników.
  • 4. Szaszłyki grillujemy lub pieczemy w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

Podobne przepisy