Szlachetne jajo

0 (0 ocen)

  • Łatwy

O tym, jak to małe szczegóły mogą zmienić proste jajo w wykwintną przystawkę :)

  • Łatwy

Składniki:


  • - jajka kurze: 10 sztuk
    - tuńczyk w sosie własnym: 1 opakowanie
    - kawior czerwony: 1 opakowanie
    - majonez: 5 łyżek
    - koperek (w tym do dekoracji): 0.5 pęczka
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta

Szlachetne jajo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Obrać, przekroić, wydłubać żółtka, rozetrzeć je na papkę, połączyć z tuńczykiem, majonezem i posiekanym drobno koperkiem. Proporcje wedle gustu i smaku. Doprawić. Nałożyć łyżeczką w miejsce żółtek. Ozdobić kawiorem - mi kolorystycznie bardziej podobał się czerwony - i gałązkami koperku.

Komentarze

Podobne przepisy