Bardzo szybka i prosta, a jednocześnie wykwintna przekąska, która może również stanowić danie podstawowe.
15 min
Składniki:
1 pęczek zielonych szparagów,
15 dag pieczarek,
1 średni ząbek czosnku,
1 łyżka masła,
2 łyżeczki sosu worcestershire,
sól i pieprz,
kilka grzanek z chleba.
Szparagi smażone z pieczarkami na grzance (bruschetta) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szparagi umyć, pozbawić zdrewniałych końcówek i pokroić na 2-3 centymetrowe kawałki. (nie obierać). Pieczarki umyć i pokroić na ćwiartki. Czosnek przepuścić przez praskę. Na patelni rozgrzać masło wrzucić czosnek , chwilę go przesmażyć, a potem szparagi i pieczarki, skropić sosem worcestershire i smażyć ok 3 minuty często mieszając. Posolić i popieprzyć do smaku. Podawać na gorących grzankach z chleba.
Komentarze