Szparagi smażone z pieczarkami na grzance (bruschetta)

0 (0 ocen)

  • 15 min

Bardzo szybka i prosta, a jednocześnie wykwintna przekąska, która może również stanowić danie podstawowe.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 pęczek zielonych szparagów,
    15 dag pieczarek,
    1 średni ząbek czosnku,
    1 łyżka masła,
    2 łyżeczki sosu worcestershire,
    sól i pieprz,
    kilka grzanek z chleba.

Szparagi smażone z pieczarkami na grzance (bruschetta) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi umyć, pozbawić zdrewniałych końcówek i pokroić na 2-3 centymetrowe kawałki. (nie obierać). Pieczarki umyć i pokroić na ćwiartki. Czosnek przepuścić przez praskę. Na patelni rozgrzać masło wrzucić czosnek , chwilę go przesmażyć, a potem szparagi i pieczarki, skropić sosem worcestershire i smażyć ok 3 minuty często mieszając. Posolić i popieprzyć do smaku. Podawać na gorących grzankach z chleba.

Porady

Należy podawać natychmiast po zrobieniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy