Szparagi w mundurkach z boczku

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Szparagi owinięte boczkiem nadają się idealnie na przystawkę i nie wymagają dużego nakładu pracy.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -szparagi (zielone części) 10 sztuk
    -boczek w plastrach 10 plasterków
    -masło do smażenia
    -odrobina cukru
    -sól pieprz do smaku

Szparagi w mundurkach z boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Szparagi zblanszować w wodzie z cukrem.
    2. Po zblanszowaniu odcedzić i owinąć boczkiem każdego szparaga.
    3. Usmażyć szparagi na maśle , aby boczek się zrumienił.
    4. Doprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy