Szparagi zapiekane

0 (0 ocen)

  • 40 min

Sezon na szparagi rozpoczęty. Proponujemy w chrupiącej panierce.

  • 40 min

Składniki:

  • pęczek zielonych szparagów
    2 jajka
    pół szklanki maki
    Panierka : szklanka bułki tartej
    pół szklanki startego parmezanu
    sól
    pieprz
    oraz olej

Szparagi zapiekane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szparagi 1. Rozgrzałem piekarnik do 200 stopni C. Blaszkę lekko spryskałem olejem.

    W dużej misce wymieszałem starty parmezan i bułkę tartą, doprawiłem solą i pieprzem. Odstawiłem. Szparagi umyłem, oczyściłem z włókien, odciąłem końcówki. Obtoczyłem je w mące, następnie zanurzyłem w rozbełtanym jajku oraz w panierce.
    Tak przygotowane szparagi ułożyłem w jednej warstwie na blaszce.
    Wstawiłem do piekarnika i zapiekałem przez około 12 minut, do zezłocenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy