szpinakowe babeczki

0 (0 ocen)

  • 50 min

fajny dodatek do zupy

  • 50 min

Składniki:

  • mąka pszenna 1,5 szklanki
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka
    jajka 3 sztuki
    sól do smaku
    mleko 1/2 szklanki
    szpinak świeży
    olej 1/2 szklanki

Szpinakowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. szpinak umyć i zmiksować z 1 łyżką oleju oraz szczyptą soli ,białka ubić,do misy robota wlać 3 żółtka ,dodawać po 1 łyżce mąki, wymieszaj z proszkiem do pieczenia , olejem oraz mlekiem, dodać szczyptę soli przygotować formę do ciasta dodać ubitą pianę i delikatnie wymieszać dodać zmiksowany szpinak wymieszać przelać do formy( od muffin)
    piec 15 minut w 190 stopniach

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy