Szpinakowe rozetki

0 (0 ocen)

  • 35 min

Szybkie , smaczne i zdrowe.

  • 35 min

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie
    10 brykietów rozmrożonego szpinaku
    20 dag sera białego (chudego)
    1 ząbek czosnku
    1 cebulka
    2 łyżki masła
    sól , pieprz ,gałka muszkatołowa

Szpinakowe rozetki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażymy szpinak z cebulką. 1. Na masełku podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę na złoty kolor , dodajemy szpinak i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku .Smażymy do odparowania szpinaku .
  • Farsz gotowy:) 2. Studzimy i dodajemy ser biały , pieprz ,sól i gałkę muszkatołową . Mieszamy do uzyskania jednolitej masy .
  • Robimy rozetki . 3. Dzielimy ciasto na 15 kwadracików . Z farszu robimy kulki wielkości orzecha włoskiego i nakładamy na wycięte kwadraciki .Zawijamy rogi do środka i lekko spłaszczamy.
  • Rozetki zlepione. 4. Pieczemy w nagrzanym piekarniku ( 200 stopni ) do uzyskania złotego koloru

Porady

Ten farsz można stosować też do pierogów .

Komentarze

Podobne przepisy