Szpinakowy kurczak

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zielona kraina pyszności:-)

  • 30 min

Składniki:

  • ok. 0,7 kg piersi z kurczaka
    200 ml śmietany 12%
    szpinak (mrożony) ok. 4-5 kostek lub wg uznania
    masło
    czosnek- 2 ząbki
    sól
    pieprz
    przyprawa do kurczaka
    1 łyżeczka mąki pszennej
    1 łyżeczka mąki kartoflanki
    woda
    olej

Szpinakowy kurczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Filet pokroić w paseczki lub kostkę, wymieszać z przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem.
    2. Smażyć na patelni.
    3. W małym rondelku rozgrzać masło, dodać mrożone kostki szpinaku,przeciśnięty przez praskę czosnek, dusić do miękkości.
    4. Gdy kurczak już będzie podsmażony zalać go wymieszaną z 100 ml wody śmietaną.
    5. Dodać szpinak i wszystko wymieszać.
    6. Zaciągnąć mąką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy