Szpinakowy przysmak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki układamy warstwowo
1. ugotowany makaron al dente umieszczamy na talerzu
2.Świeży szpinak myjemy i wyciskamy w dłoniach namiar wody, "posypujemy" po makaronie
3cebulę kroimy w kosteczkę i układamy na szpinaku
4 Pokrojonego pomidora w większą kostkę układamy na cebuli
5.Plasterek sera kroimy w paseczki i dekorujemy na samej górze, to samo robimy z marchewką
Natką pietruszki posypujemy makaron dookoła, tą samą czynność powtarzamy z oliwą
Czosnek ucieramy i dodajemy do jogurtu naturalnego wraz z przyprawami, tak przygotowanym sosem polewamy danie dookoła
I gotowe
Smacznego :)
Porady
Można dodać także pokrojoną w kostkę i podsmażoną w ziołach pierś z kurczaka oraz ser feta
Komentarze