Sztuczny marcepan

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bardzo prost przepis na wykonanie masy marcepanowej, która idealnie nadaje się na ozdobienie np. tortu.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - woda: 0.5 litra
    - masło/mrgaryna: 25 dekagramów
    - mąka: 0.5 kilograma
    - cukier puder: 2 kilogramy
    - olejek migdałowy: 2 opakowania

Sztuczny marcepan - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę ugotować z masłem i mąką.

    Dodać cukier puder i olejki. Wyrobić masę.

    Gotową masę rozwałkować, najlepiej na celofanie.

    Nie jest konieczne schładzanie w lodówce przed wałkowaniem.

    UWAGA! aby uzyskać ciemny kolor można dodać do masy kakao.

Komentarze

Podobne przepisy