Szybki Chińczyk

0 (0 ocen)

  • 25 min

Obiad może być szybki, tani i smaczny.

  • 25 min

Składniki:

  • 3 ostre zupki chińskie (w wersji light proponuję 2 ostre i 1 łagodną)
    1 podwójny filet kurczaka
    opakowanie mrożonej mieszanki chińskich warzyw
    łyżka przyprawy gyros
    olej

Szybki chińczyk - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-26tcd0d 1. Zalewamy wrzątkiem zupki niewielką ilością wody. Tak aby tylko przykryć makaron. Mieszamy, przykrywamy talerzykiem i pozostawiamy na 10 minut.
  • image-1xgohpv 2. Kurczaka kroimy w kostkę lub paski, mieszamy wraz z przyprawą i dwiema łyżkami oleju i smażymy na mocno rozgrzanej patelni.
  • image-1jbrfgp 3. Mieszankę chińskich warzyw wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy pod pokrywką do miękkości.
  • 4. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki.
    Smacznego!

Porady

W wersji dla delikatnego podniebienia proponuję 2 ostre zupki i 1 łagodną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy