Szybki deser powstał z myślą o niespodziewanym gościu. Do jego przygotowania wystarczy nam ok 30 minut, a kolejne 30 wystarczą by deser odpowiednio się schłodził w lodówce.
Szybki deser czereśniowy z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Herbatniki drobno kruszymy w robocie kuchennym, dodajemy masło orzechowe, mieszamy. Powinny powstać większe "grudki". Do każdego pucharka wsypujemy na spód po łyżce takiej mieszanki.
2.Śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem śmietanfixu. Dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Do kremu powoli dodajemy po łyżce zblendowanych czereśni. Gotowy krem nakładamy do pucharków naprzemiennie z pozostałymi herbatnikami. Na wierzchu układamy pokrojone w ćwiartki truskawki oraz dekorujemy miętą, czereśnią i rurkami waflowymi. Deser schładzamy w lodówce.
Komentarze