Deser czereśniowy

0 (0 ocen)

Pyszny deser czereśniowy na zimno , na upalne dni

Składniki:

  • mleko skondensowane niesłodkie -1 puszka
    galaretka truskawkowa - 2 opak
    galaretka agrestowa -1 opak
    czereśnie
    listki mięty do dekoracji

Deser czereśniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Deser czereśniowy 1. Czereśnie opłukać, osączyć.
  • Deser czereśniowy 2. Galaretkę agrestową i jedną truskawkową rozpuścić , każdą oddzielnie w 1 szkl wody. Następną galaretkę truskawkową przygotować według przepisu na opakowaniu, odstawić galaretki do lekkiego stężenia.
  • Deser czereśniowy 3. Dobrze schłodzone mleko skondensowane ubić, podzielić na 2 części. Do pierwszej części mleka dodać galaretkę agrestową, dobrze zmiksować. Drugą część mleka zmiksować z galaretką truskawkową.
  • Deser czereśniowy 4. Z butelek plastykowych, odciąć spody, przepłukać zimną wodą, wlać galaretkę truskawkową, odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Następnie na galaretce ułożyć ciasno czereśnie.
  • Deser czereśniowy 5. Przykryć czereśnie kremem agrestowym, a gdy stężeje krem, wyłożyć krem truskawkowy, odstawić na 3 godz.do lodówki.
  • Deser czereśniowy 6. Przed podaniem, butelki zanurzyć w gorącej wodzie. Na talerzyku ułożyć listki mięty, wyłożyć z butelek deserki, udekorować czereśniami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy