Zdarzało Wam się zrobić więcej placków ziemniaczanych, niż potrzebowaliście? W żadnym wypadku nie wyrzucajcie! Pokażemy Wam jak w fajny sposób można je zagospodarować.
25 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
7-8 sztuk placków ziemniaczanych
250 g surowego boczku
2 cebule
4 ząbki czosnku
1 łyżka smalcu
sól, pieprz
Szybki obiad z placków ziemniaczanych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Boczek kroimy w paski.
Cebulę kroimy w piórka.
Czosnek siekamy.
Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy boczek, chwilę smażymy, dodajemy cebulę i czosnek. Dusimy pod przykryciem przez 10 min.
Następnie dodajemy placki pokrojone w kawałki i smażymy intensywnie przez kolejne 5 min, cały czas mieszając.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z maślanką.
Komentarze