Tagliatelle z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kurki oczyścić, szybko umyć pod bieżącą wodą, dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Większe pokroić, mniejsze pozostawić całe. Rozgrzać patelnię, wlać oliwę i dodać kurki. Oprószyć solą i smażyć na średnim ogniu przez 2 - 3 minuty od czasu do czasu mieszając, w połowie smażenia dodać masło. W międzyczasie nastawić makaron na gotowanie.
Na patelnię z kurkami wlać bulion. Gotować przez 2-3 minuty, odparowując część płynu. Wlać śmietankę i gotować na małym ogniu przez około 2-3 minuty do czasu aż sos zgęstnieje.
Na patelnię z kurkami i sosem trzymaną na małym ogniu włożyć ugotowany i dokładnie odsączony makaron, delikatnie wymieszać. Podgrzać, posypać świeżo mielonym pieprzem, rozłożyć do głębokich talerzy, posypać parmezanem, przyozdobić bazylią.
Komentarze