gulasz z ryżem i kiełbaską

0 (0 ocen)

Gdy nam się spieszy, mamy mało czasu na przygotowanie obiadu, a domownicy głodni polecam taki oto gulasz.

Składniki:

  • 4 cebule
    200 g ryżu
    300 g kiełbasy zwyczajnej
    300 g pieczarek
    Pęczek natki pietruszki
    1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki
    1 łyżeczka przyprawy do mięs i sosów
    Sól, Pieprz
    1,5 szklanki bulionu
    3 łyżki keczupu

Gulasz z ryżem i kiełbaską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, kiełbasę w pół plasterki. Rozgrzewamy olej na patelni, szklimy cebulę i po ok. 5 minutach dokładamy kiełbasę. Pieczarki kroimy w plasterki. Podsmażoną cebulę z kiełbaską przekładamy do garnka, dokładamy pieczarki, podlewamy bulionem. Wszystko mieszamy, doprawiamy przyprawami, dusimy na wolnym ogniu do miękkości. Na samym końcu dodajemy keczup i posiekaną natkę pietruszki. Ryż gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Ugotowany łączymy w kiełbasianym gulaszem. Dodatkowo możemy posypać danie koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy