Tarta bananowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Czekolada i banany to idealny duet do stworzenia pysznej przekąski.Tarta to rarytas dla maluchów.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    ¾ Kostki masła.
    ¾ szklanki cukru
    3 żółtka
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    Krem czekoladowy
    4 banany
    Cytryna

Tarta bananowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mąkę przesiej przez sito razem z proszkiem do pieczenia. Dodaj
    masło, cukier i żółtka. Zagnieć ciasto. Rozwałkuj i wyłóż na
    blachę do tartej o śr. 25 cm. Piecz około 30 minut w temperaturze 160-170 stopni.
  • 2. Banany pokrój w talarki. Skrop sokiem z cytryny.
  • 3. Na tartą wyłóż cieńką warstwę kremu czekoladowego. Następnie
    ułóż banany.Schłodź w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy