Tarta kokosowa z czereśniami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Ciasto wyjątkowo proste, ale bardzo smaczne i efektowne.

  • 40 min

Składniki:

  • ciasto:
    2 szklanki mąki
    łyżeczka proszku do pieczenia
    2 żółtka
    pół kostki margaryny
    3 łyżki cukru
    dodatkowo:
    duży śmietankowy budyń XL
    szklanka wiórków kokosowych
    pół tabliczki białe czekolady
    0,5 kg wydrylowanych czereśni
    łyżka cukru waniliowego


Tarta kokosowa z czereśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podane składniki na ciasto łączymy, wyrabiamy.
    Wylepiamy formę na tartę, nakłuwamy widelcem w kilku miejscach.

  • 2. Budyń przyrządzamy według przepisu, dodajemy wiórki i startą czekoladę.
    Wylewamy na ciasto. Umyte i wydrylowane czereśnie układamy na wierzchu, lekko wciskamy w masę. Posypujemy cukrem waniliowym.
    Pieczemy 25-30 min w 180 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy