Tarta Malinowa Karoli

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tarta Malinowa Karoli- bardzo łatwy przepis na przepyszną tartę.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - maliny: 600 gramów
    - śmietana 18%: 250 gramów
    - mąka krupczatka: 2 szklanki
    - cukier biały: 5 łyżek
    - cukier puder: 2 łyżki
    - żółtko jajka: 1 sztuka
    - kostka masła: 1 sztuka

Tarta malinowa karoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło siekamy z mąką, następnie dodajemy cukier i rozcieramy palcami. Dokładamy żółtko i ugniatamy kruche ciasto, które schładzamy w lodówce. Schłodzonym ciastem wykładamy formę do tarty, całość nakłuwamy widelcem. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. Po upieczeniu studzimy. Śmietanę, cukier puder i syrop różany ubijamy za pomocą trzepaczki i wykładamy na ciasto. Dekorujemy opłukanymi, przebranymi i osuszonymi malinami. Możemy posypać po wierzchu odrobiną cukru pudru.

Komentarze

Podobne przepisy