Tarta z kiełbasą i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 45 min

Tarta,bardzo syte i pyszne danie przygotowane z wielkim sercem,oraz wyobraźnią,przepyszna.

  • 45 min

Składniki:

  • Ciasto:

    125 g Margaryny
    1/3 szklanki wody
    1 łyżeczka soli
    1 łyżka oleju
    mąka do podsypania

    Fix:

    4 jajka
    1 szklanka śmietany

    Farsz:
    1 kiełbasa
    0.5 kg pieczarek
    1 papryka
    1 brokuła
    sól
    pieprz
    zioła prowansalskie
    papryka
    przyprawa do kurczaka.

Tarta z kiełbasą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Należy wymieszać wszystkie suche składniki w misce,a później mokre składniki,a później razem.Ugniatamy do konsystencji plasteliny.
    Smarujemy foremkę na tarte margaryna i wkładamy rozwałkowane ciasto,następnie nakłuwamy widelcem, na dno kładziemy łyżeczki by ciasto nie urosło i wkładamy do piekarnika na 15 min na 180 stopni.
    Wszystkie składniki na farsz kroimy w plasterki i smażymy na patelni dodając wszystkie przyprawy.
    Po upieczeniu odlewamy tłuszcz i dajemy do wystygnięcia.
    Wyciągamy ciasto z piekarnika,wyciągamy łyżeczki i wkładamy do foremki farsz.
    Teraz mieszamy jajka ze śmietaną dodajemy sól,pieprz i bazylie i wlewamy do foremki tak,aby zakryło farsz.
    Wkładamy na 20 min do piekarnika na 180 stopni na termoobiegu :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy