Tarta z kiełbasą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Należy wymieszać wszystkie suche składniki w misce,a później mokre składniki,a później razem.Ugniatamy do konsystencji plasteliny.
Smarujemy foremkę na tarte margaryna i wkładamy rozwałkowane ciasto,następnie nakłuwamy widelcem, na dno kładziemy łyżeczki by ciasto nie urosło i wkładamy do piekarnika na 15 min na 180 stopni.
Wszystkie składniki na farsz kroimy w plasterki i smażymy na patelni dodając wszystkie przyprawy.
Po upieczeniu odlewamy tłuszcz i dajemy do wystygnięcia.
Wyciągamy ciasto z piekarnika,wyciągamy łyżeczki i wkładamy do foremki farsz.
Teraz mieszamy jajka ze śmietaną dodajemy sól,pieprz i bazylie i wlewamy do foremki tak,aby zakryło farsz.
Wkładamy na 20 min do piekarnika na 180 stopni na termoobiegu :)
Komentarze