Lubię tarty za to ze są proste, smaczne i można zapiec dowolne składniki.
Składniki:
kruche:
2 szklanki mąki
2 żółtka
100 g roztopionego masła
łyżka śmietany 18%
sól
łyżeczka proszku do pieczenia
dodatkowo:
200 g fasolki szparagowej
pół papryki czerwonej i żółtej
50 g oliwek
150 g sera gouda
duża cebula
czosnek, sól, pieprz, vegeta
Tarta warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto łączymy, dokładnie wyrabiamy. Spód formy wylepiamy ciastem.
2.Warzywa myjemy. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie ok kwadransa. Po tym czasie odcedzamy, kroimy drobno. Cebulę szatkujemy , łączymy z fasolką, przekładamy na patelnię , rumienimy, doprawiamy.
Papryki kroimy drobno.
3.Wszystkie warzywa wykładamy na ciasto. Układamy oliwki. Posypujemy startym serem.
Komentarze