tarta warzywna z ziemniaczanym spodem

0 (0 ocen)

  • 60 min

samo zdrowie!

  • 60 min

Składniki:

  • 7 ziemniaków (ok 0,5kg)
    3 łyżki mąki pełnoziarnistej
    1 łyzeczka proszku do pieczenia
    sól
    3 jajka
    cukinia
    papryka
    cebula
    bób
    groszek
    bakłażan
    musztarda
    keczup
    cząber
    pieprz ziołowy

Tarta warzywna z ziemniaczanym spodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0372454 1. ziemniaki gotujemy bez skórki. Gotowe blendujemy. Do puree dodajemy przesiana mąkę, sól i proszek. Mieszamy aby nie było gródek. Wkładamy na formę (masa może być lekko lejąca ale to nie szkodzi). wyłożoną folią i lekko natłuszczoną. Pieczemy ok 30 minut (lepiej aby ciasto było bardzie rumiane niż na zdjęciu)
  • image-09v8b3p 2. warzywa kroimy w dowolny sposób. Mieszamy z ketchupem, cząbrem i musztardą. Zostawiamy na kilka minut
  • image-0v75gk8 3. na gotowy spód wykładamy warzywa. Rozbijamy jajka. Pieczemy w takiej formie ok 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy