Tarta z nadzieniem makowym

0 (0 ocen)

  • 20 min

Ciasto błyskawiczne dla zapracowanych, super smak, rozpływa się w ustach.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
    1 łyżka rodzynek sułtanek
    1 małe jajko do posmarowania
    40 dag gotowej masy makowej

Tarta z nadzieniem makowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: ciasto francuskie rozmrozić, rozwinąć na stolnicy, odciąć kilka pasków do kratki. Pozostałym ciastem wylepić formę, wyłożyć masę makową, położyć dekoracyjnie kratkę na wierzch masy makowej. Między kratkę wcisnąć w masę rodzynki, posmarować paski rozkłóconym jajkiem. Piec około 30 minut w temp. 200 stopni aż dobrze zrumienią się paski i boki ciasta.

Porady

1.Można upiec kilka pasków ciasta francuskiego osobno, pokruszyć drobno i posypać ciasto po upieczeniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy