Tartaletki z malinami

0 (0 ocen)

  • 4 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszne tarteletki wypełnione malinami. Bez pieczenia, idealna, szybka przekąska.

  • 4 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Spód:
    40 g daktyli
    35 g wiorków kokosowych
    70 g ziaren słonecznika
    1/2 łyżeczki soli
    2 łyżeczki soku z cytyny

    Nadzienie:
    200 g malin
    30 g oleju kokosowego
    2 łyżki miodu

Tartaletki z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. W kielichu blendera umieszczamy wszystkie składniki na spód. Dokładnie blendujemy, a następnie w miarę równomiernie rozdzielamy do 4 foremek na mini tarty.
    2. Rozgniatamy równomiernie na na spodzie i bokach form do babeczek.
    3. Wszystkie składniki na nadzienie umieszczamy w kielichu blendera i blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.
    4. Malinowe wypełnienie przelewamy. Gotowe babeczki dekorujemy owocami i wkładamy do lodówki na min. 4h.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy