Tatar z łososia norweskiego

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Tatar z kaparami, jajkami przepiórczymi i czarnym kawiorem

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:


  • - filet z łososia norweskiego (surowy, bez skóry): 200 gramów
    - filet z łososia wędzonego: 200 gramów
    - szalotki (posiekane): 4 sztuki
    - kapary (posiekane): 4 sztuki
    - cytryna (sok): 0.5 sztuki
    - oliwa z oliwek: 4 łyżki
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
    - jajka przepiórcze: 6 sztuk
    - kawior (czarny): 12 łyżeczek
    - rukola: 1 pęczek

Tatar z łososia norweskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z łososia posiekać w drobną kostkę. Dodać do nich posiekaną szalotkę, kapary, sok z cytryny i oliwę z oliwek. Dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i odstawić do lodówki na ok. ½ godziny.
  • 2. Tak przygotowany tatar podawać z rukolą, białą bagietką oraz przekrojonymi jajkami przepiórczymi z kawiorem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy