Torcik makaronowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu. Następnie odcedzamy go i przelewamy zimną wodą. Tortownicę wykładamy folią aluminiową i wkładamy do niej makaron. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, paprykę myjemy i kroimy w drobną kosteczkę.Kiełbasę również kroimy w drobną kosteczkę. Na patelnie rozgrzewamy olej, dodajemy kiełbasę i ją przesmażamy. Następnie dodajemy pokrojona paprykę i startą marchewkę oraz sól, pieprz ziołowy, paprykę słodką i czosnek suszony. Mieszamy i smażymy razem przez chwilę. Na koniec dodajemy kukurydzę konserwową i mieszamy razem, zdejmujemy z ognia. W miseczce mieszamy razem składniki sosu. Na makaronie układamy zawartość patelni, lekko dociskamy i polewamy sosem jajecznym. Wstawiamy tort makaronowy do piekarnika i zapiekamy przez ok. 50 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego
Komentarze