TORCIK PIESEK

0 (0 ocen)

  • 4 min

TAK PYSZNĄ NIESPODZIANKĘ SPRAWIŁAM MOJEMU SYNKOWI NA 3 URODZINY

  • 4 min

Składniki:

  • -BISZKOPT Z 6JAJ O WYMIARACH 33X21CM

    MASA ŚMIETANKOWA
    1L. ŚMIETANY KREMÓWKI 36PROCENT
    0,5 SZKL. CUKRU PUDRU
    2ŁYŻECZKI ŻELATYNY

    MASA CZEKOLADOWA
    0,5L ŚMIETANY KREMÓWKI 36PROCENT
    1TABLICZKA CZEKOLADY MLECZNEJ
    DO NASĄCZENIA 1ŁYŻECZKA CUKRU I 3ŁYŻKI SOKU Z CYTRYNY

Torcik piesek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. MASA ŚMIETANKOWA żelatynę mieszamy w 20ml zimnej wody zagotowujemy. schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno dodajemy wystudzoną żelatyne lejąć ja strumieniem dokładnie mieszamy
  • glowa pieska 2. powycinane elementy pieska głowę i tłów przecinamy na 3częsci natomiast uszy ogonek i łapki na dwie noska nie przekładamy
  • rozpuszczona czekolada 3. MASA CZEKOLADOWA rozpuscić czekoladę w kąpieli wodnej
    schłodzoną śmietanę ubić na sztywno dodając czekoladę strumieniem całość dobrze wymieszać
  • uszy 4. przekrojoną głowę nasączyć i przekładać na przemian aby czekoladowy był w środku postąpić tak z tłowiem.
    uszy łapki ogonek przełożyć czekoladowym
  • kształt piesia 5. następnie poprzekładane części tłowia i głowy łaczymy w całość tak by wyszedł nam kształt pieska doklejajac uszy łapki ogonek i nosek
  • dekoracja piesia 6. dekorujemy pozostała masa śmietankowa i czekoladowa siersc pieska workiem cukierniczym z końcówką gwiazdki drobnej
  • końcowy efekt 7. oczy nos pazurki robie z czekolady
  • przekrojony tort 8. tak wygląda mój 3 warstwowy tort

Porady

ważne aby śmietana kremówka była bardzo dobrze schłodzona przed ubijaniem dodając żelatynę rozpuszczona trzeba zwrócić uwagę by nie była zbyt ciepła bo to spowoduje że beda grudki masy miedzy czsie przekładania można schować do lodówki by sie nie rozrzadziły

Komentarze

Podobne przepisy