MINI TORCIKI TRUSKAWKOWE PIĘKNIE SIĘ PREZENTUJĄ,NADAJĄ SIĘ NA PRZYJĘCIE URODZINOWE DLA DZIECI POLECAM :)))
Składniki:
NA CIASTKA
-225 G MASA
-80 G CUKRU
-40 G CZEKOLADY DESEROWEJ
-1 ŁYŻECZKA KAKAO
MASA
-500 ML ŚMIETANY KREMÓWKI 36%
-OK 10 SZT TRUSKAWEK
-1 SZKL CUKRU PUDRU
-CUKIER PUDER DO POSYPANIA
-2 ŁYŻECZKI ŻELATYNY
Torciki truskawkowo-śmietankowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.-MASŁO UTRZEĆ Z CUKREM NA PUCH
-DODAĆ STARTĄ NA MAŁYCH OCZKACH CZEKOLADĘ I KAKAO
-WSYPAĆ PRZESIANĄ MĄKĘ
-WSZYSTKO RAZEM POŁĄCZYĆ
2.-CIASTO MOCNO PODSYPAĆ MĄKĄ I ROZWAŁKOWAĆ
-WYCINAMY MAŁE KÓŁECZKA I NANOSIMY NA BLASZKĘ WYŁOŻONĄ PAPIEREM DO PIECZENIA
-PIECZEMY OK 10-15 MIN W TEMP 180 ST.TERMOOBIEG
3.-TRUSKAWKI MYJEMY , KROIMY NA MAŁE CZĄSTECZKI
-ŚMIETANĘ UBIJAMY,DODAJEMY CUKIER
-ŻELATYNĘ ZALEWAMY ZIMNĄ WODĄ OK 2 DUŻE ŁYŻKI ABY NAPĘCZNIAŁA
-PODGRZEWAMY W KĄPIELI WODNEJ DO ROZPUSZCZENIA (NIE MOŻE SIĘ ZAGOTOWAĆ)
-OSTUDZONĄ DODAJEMY DO ŚMIETANY
Komentarze