Tort czekoladowo-brzoskwiniowy

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Uczta dla oczu :)

  • 3 godz.

Składniki:

  • CIASTO:

    1szkl. mąki
    1szkl. cukru
    1/2szkl. kakao
    łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody
    4 jajka
    1/2 szklanki mleka
    1/2 szklanki oleju

    MASA:

    puszka brzoskwiń
    3 łyżki żelatyny
    400 g jogurtu naturalnego
    1 szklanka cukru
    50 g gorzkiej czekolady do starcia

Tort czekoladowo-brzoskwiniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:

    osobno mieszamy składniki suche a osobno mokre.
    Mokre wlewamy do suchych i mieszamy. Pieczemy w tortownicy ok 40min w temp.180 stopni. Studzimy i przekrawamy na 2 blaty.
  • Ciasto po wykonaniu 2. Masa:

    Brzoskwinie wraz z zalewą miksujemy na mus.
    Mieszamy z cukrem i rozpuszczoną żelatyną w ok. 1/2 szklanki wody. Mieszamy z jogurtem. Tężejącą przekładamy ciasto, smarujemy wierzch i posypujemy startą czekoladą. Odstawiamy do stężenia do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy