Tortelloni w sosie botwinowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Szybkie i smaczne danie.

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • Składniki;
    25 dag tortelloni (gotowe do spożycia)
    200 ml śmietany 30%
    2 łyżki masła
    pół pęczka botwinki razem z burakami
    2-3 łyżki pestek dyni
    sól i pieprz do smaku

Tortelloni w sosie botwinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Botwinę oczyszczamy. Na patelnie wkładamy masło, dodajemy pokrojone małe buraczki. Smażymy chwilę, następnie wlewamy śmietanę i dusimy do miękkości buraków. Pod koniec dodajemy posiekane liście botwiny. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Do sosu dodajemy tortelloni i chwilkę dusimy. Do momentu aż pierożki będą ciepłe.
    Danie wykładamy na talerze, posypujemy pestkami i gotowe!
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy