Tortilla Smakosza

0 (0 ocen)

  • 45 min

Jest doskonałym daniem na kolacje ze znajomymi. Każdy znajdzie w niej coś dla siebie.

  • 45 min

Składniki:

  • Placek: 2-3 szklanki mąki, 1 jajko, szklanka mleka, 4 łyżki oleju, sól, oregano
    Farsz: 2 piersi z kurczaka, 1 cebula, 1 papryka, sól, pieprz, przyprawa do potraw meksykańskich
    Surówka: kapusta pekińska, ogórek świeży, kukurydza
    Sosy: czosnkowy, ketchup

Tortilla smakosza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Placek: wszystko zagnieść i rozwałkować na placki grubości ok. 2mm. Smażyć na rozgrzanej patelni kilka sekund z jednej strony, kilka sekund z drugiej i gotowe. Przed nałożeniem farszu tak samo podgrzać.
    Farsz: Piersi razem z przyprawami według uznania wrzucić na patelnię, dokroić cebulkę, dodać, a następnie pokrojoną paprykę także dorzucić.
    Surówka: Posiekać pekinkę, dodać kukurydzę i pokrojonego ogórka i wszystko wymieszać.
    Placek położyć na dłoni, nałożyć surówkę, sosy a następnie farsz i złożyć od dołu a potem po bokach. Tortilla gotowa do jedzenia. Smacznego !

Porady

Łatwo można się nią ubrudzić. Można zawinąć w folię aluminiową, wtedy jest mniejsza szansa że się rozsypie

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy