Tortilla smakosza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Placek: wszystko zagnieść i rozwałkować na placki grubości ok. 2mm. Smażyć na rozgrzanej patelni kilka sekund z jednej strony, kilka sekund z drugiej i gotowe. Przed nałożeniem farszu tak samo podgrzać.
Farsz: Piersi razem z przyprawami według uznania wrzucić na patelnię, dokroić cebulkę, dodać, a następnie pokrojoną paprykę także dorzucić.
Surówka: Posiekać pekinkę, dodać kukurydzę i pokrojonego ogórka i wszystko wymieszać.
Placek położyć na dłoni, nałożyć surówkę, sosy a następnie farsz i złożyć od dołu a potem po bokach. Tortilla gotowa do jedzenia. Smacznego !
Porady
Łatwo można się nią ubrudzić. Można zawinąć w folię aluminiową, wtedy jest mniejsza szansa że się rozsypie
Komentarze