Trufelki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Przepis ze starego zeszytu

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kostka margaryny
    3/4 szklanki cukru pudru
    250 g herbatników (5 paczek)
    50 g posiekanych orzechów włoskich
    2 łyżki kakao
    kieliszek rumu lub aromat rumowy

Trufelki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucieramy, dodajemy cukier puder i kakao.
    Ciasteczka łamiemy na mniejsze kawałki i mielimy przy pomocy malaksera (można też w maszynce).
    Do utartej margaryny dodajemy ciastka i rum, na końcu wsypujemy orzechy.
    Zwilżonymi dłońmi formujemy małe kulki i odstawiamy do lodówki aby stężały.

Porady

Porcja na 20-24 kulek. Każdą kulkę można obtoczyć w okruchach, kakao lub wiórkach kokosowych.

Komentarze

Podobne przepisy