Trufle..

0 (0 ocen)

  • 5 godz. 50 min

Po prostu je uwielbiam..Łatwe w wykonaniu o niepowtarzalnym smaku...;

  • 5 godz. 50 min

Składniki:

  • Trufle....składniki na około 40 szt

    200 g Kuwertura czekolada gorzka do ciast kremów
    200 g Śmietanki 36%
    opakowanie herbatników
    i około 100 g Rumu ( ja dodałam Amaretto)
    opakowanie wiórek czekoladowych do obtoczenia

Trufle.. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę zagrzać w rondelku dodać pokruszoną czekoladę (kuwerturę)gdy czekolada się rozpuści dodać pokruszone na drobno herbatniki i wlać rum..Wszystko razem dokładnie połączyć ( nie gotować) Odstawić na 2-3 godzinki do wystygnięcia..I z tężejącej masy formować małe kuleczki obtaczać w wiórkach czekoladowych..Tak gotowe pralinki schłodzić w lodówce ( około 2 godzin) ....Gotowe ....:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy