Trufle czekoladowe w płatkach migdalowych

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszne kuleczki czekoladowe z ajerkoniakiem i bakaliami w sam raz gdy mamy ochotę na słodycze.

  • 40 min

Składniki:

  • 3 paczki herbatników (po 100 g )
    100 g pierniczków w czekoladzie
    2 łyżki kakao
    2 łyżki cukru pudru
    2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
    2 łyżki kokosu
    2 łyżki powideł śliwkowych
    2 łyżki rodzynek
    2 łyżki skórki pomarańczowej
    1 łyżka miodu
    1/2 szklanki śmietanki 30 %
    100 ml ajerkoniaku
    100 g migdałów



Trufle czekoladowe w płatkach migdalowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki i pierniczki wsypujemy do miski i bardzo drobno kruszymy.
    Następnie kolejno dodajemy do nich pozostałe składniki.
    Wszystko razem starannie mieszamy.
  • 2. Formujemy niewielkie kuleczki i obtaczamy w płatkach migdałowych.
    Odstawiamy do lodówki do stężenia.

Komentarze

Podobne przepisy