Truskawki po maltańsku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pierwszy raz jadłem je na przyjęciu. Teraz robię je na różne okazje.

Składniki:

  • ● 3 pomarańcze
    ● 700 g truskawek
    ● 50 g cukru
    ● kieliszek likieru pomarańczowego
    ● cukier waniliowy
    ● 2-3 gałązki mięty

Truskawki po maltańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomarańcze przekrawamy
    na pół, wykrawamy
    miąższ, nie uszkadzając
    skórki. Miąższ z jednej
    pomarańczy kroimy w drobną
    kostkę, z reszty wyciskamy
    sok. Do soku dodajemy
    likier i cukry, mieszamy.
  • 2. Truskawki kroimy i polewamy
    sokiem z likierem.
    Dodajemy miąższ, dekorujemy
    miętą. Podajemy zimne.

Notka redakcyjna

PP_05-2008

Komentarze

Podobne przepisy