Truskawki w balsamico z pieprzem.

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby

Coś innnego

  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 3 pomarańcze
    50 dkg truskawki
    40 ml. likier pomarańczowy
    1 łyżka cukru pudru
    1 ½ łyżki octu balsamicznego
    ½ łyżeczka pieprzu grubo mielonego

Truskawki w balsamico z pieprzem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wycisnąć sok z pomarańczy, wlać na patelnię podgrzewać, zredukować do połowy, dolać likier pomarańczowy.
    Bardzo dobry jest likier Grand Marnier który jest wytwarzany z wyselekcjonowanych koniaków i esencji gorzkich pomarańczy z dodatkiem ziół.
    Truskawki, umyte i osuszone, przekroić na połowę, posypać cukrem pudrem.
    Na talerzyk wlać sok zmieszany z likierem. Ułożyć truskawki i polać odrobiną octu balsamicznego, oczywiście aceto balsamico di Modena.
    Na koniec oprószyć grubo zmielonym pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy