Truskawki w czekoladzie

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Czekolada i truskawki? Idealne połączenie!

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - truskawki: 24 sztuk
    - czekolada: 100 gramów
    - mleko: 4 łyżki
    - posypka cukrowa: 1 opakowanie

Truskawki w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Truskawki w czekoladzie 1. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej (nad garnuszkiem z gotującą się wodą trzymać miseczkę z pokruszoną tabliczką czekolady i czekać aż czekolada rozpuści się pod wpływem pary, gdy jest zbyt gęsta dodać odrobinę mleka)
  • Owocowa przekąska 2. Truskawki zanurzyć w rozpuszczonej czekoladzie a następnie w posypce.

Komentarze

Podobne przepisy