Truskawki w czekoladzie

0 (0 ocen)

  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Takie truskawki nie tylko znakomicie wyglądają, ale również świetnie smakują:)

  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - truskawki świeże: 9 sztuk
    - czekolada gorzka: 100 gramów
    - masło: 25 gramów

Truskawki w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki umyć i dokładnie osuszyć. Czekoladę połamać, włożyć do miseczki zawieszonej na garnku z gotującą się wodą. Dodać masło i mieszając roztopić, lekko ostudzić. Truskawki maczać w płynnej czekoladzie, trzymając za ogonek. Układać na tacy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Przed samym podaniem wyjąć z lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy