" Truskawkowe tosty w chrupiącej migdałowej skórce "

0 (0 ocen)

  • 20 min

Przepyszne truskawkowe tosty z chrupiącymi migdałami .

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    ( na 1 porcję )

    - duża bułka pszenna - 1 szt
    - dżem truskawkowy - 4 łyżki
    - płatki migdałowe - 100 g
    - jajko - 1 szt
    - cukier waniliowy - 1 łyżka
    - mleko - 50 ml
    - masło - 2 łyżki

" truskawkowe tosty w chrupiącej migdałowej skórce " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • tosty 1. Bułkę kroimy na 2 kromki
    ( odcinając zewnętrzną warstwę )
    Tworzymy tak jakby 2 kromki chleba.

    Jedną kromkę smarujemy dokładnie ( gęsto! ) dżemem.

    Posypujemy płatkami migdałów.

    Przykrywamy drugą kromką lekko dociskając.

    Jajko rozbełtujemy z mlekiem.

    Dodajemy cukier waniliowy i dokładnie mieszamy.

    Obtaczamy tosta z 2 stron.

    Pokrywamy warstwą migdałów.

    Smażymy ( na wolnym ogniu! ) na masełku.

    Podajemy gorące z sosem truskawkowym lub też gałką lodów waniliowych!

    Pycha!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy