Truskawkowe tosty w chrupiącej migdałowej skórce

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Przepyszne truskawkowe tosty z chrupiącymi migdałami .

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - duża bułka pszenna: 1 sztuka
    - dżem truskawkowy: 4 łyżki
    - płatki migdałowe: 100 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - cukier waniliowy: 1 łyżka
    - mleko: 50 mililitrów
    - masło: 2 łyżki

Truskawkowe tosty w chrupiącej migdałowej skórce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • tosty 1. Bułkę kroimy na 2 kromki
    ( odcinając zewnętrzną warstwę )
    Tworzymy tak jakby 2 kromki chleba.

    Jedną kromkę smarujemy dokładnie ( gęsto! ) dżemem.

    Posypujemy płatkami migdałów.

    Przykrywamy drugą kromką lekko dociskając.

    Jajko rozbełtujemy z mlekiem.

    Dodajemy cukier waniliowy i dokładnie mieszamy.

    Obtaczamy tosta z 2 stron.

    Pokrywamy warstwą migdałów.

    Smażymy ( na wolnym ogniu! ) na masełku.

    Podajemy gorące z sosem truskawkowym lub też gałką lodów waniliowych!

    Pycha!

Komentarze

Podobne przepisy