Tuńczyk plus makaron rowna sie pycha

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Jedna z ulubionych naszych wersji na tuńczyka... dzis robiona przez męża z makaronem tagiatelle.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - tagiatelle zielone z czosnkiem niedzwiedzim: 150 gramów
    - cebula: 1 sztuka
    - ząbek czosnku: 2 sztuki
    - tuńczyk w oliwie: 1 sztuka
    - śmietana 18%: 3 łyżki
    - sól,pieprz: 1 szczypta
    - czosnek niedźwiedzi suszony: 1 łyżeczka
    - oliwa: 2 łyżki

Tuńczyk plus makaron rowna sie pycha - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makron ugotować al dente na tyle ile osob bedzie jeść. .
  • 2. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojona w kostke cebule i drobno posiekany czosnek. Smażymy do zeszklenia, wrzucamy tuńczyka mieszamy, chwile smazymy razem, dodajemy śmietane, przyprawiamy. Zdejmujemy z ognia wrzucamy makaron wszystko mieszamy, podgrzewamy i mozna jeść.
  • tagiatelle z tuńczykiem 3. Bardzo lubie taki makaron brac ze soba do pracy na obiad. Uwielbiam gdy tuńczyk oblepia makaron. Mozna uzyc dowolnego makraonu

Komentarze

Podobne przepisy