Tuńczyk z pomidorami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To się sprawdza ( połączenie z pomidorami )

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 750 g świeżego tuńczyka
    5 pomidorów
    1 czerwona marynowana papryka
    3 ząbki czosnku
    1 cebula
    szklanka białego półwytrawnego wina
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    40 ml oliwy z oliwek
    przyprawy ulubione do tuńczyka

Tuńczyk z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tuńczyk z pomidorami 1. Cebulę i czosnek obrałem, pokroiłem plasterki. W rondlu rozgrzałem oliwę, zeszkliłem.
    Paprykę i pomidory pokroiłem na małe kawałki. Dodałem do cebuli i czosnku. Podlałem białym winem, dodałem koncentrat pomidorowy, dusiłem 15 minut.
    Tuńczyka skropiłem oliwą, posypałem przyprawami. Odstawiłem na 15 minut.
    Dodałem tuńczyka do rondla, dusiłem całość ok. 15 minut, aż sos zgęstniał. Podałem z bagietką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy