Tuńczyk "red hot" w cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Cukinie umyć, następnie przekroić w z dłuż. Wydrylować środek cukinii. Nie wyrzucać miąższu ze środka cukinii, wybrać ewentualnie pestki.
2. Następnie miąższ cukinii wymieszać z tuńczykiem (uprzednio odcedzić z zalewy), sparzone i obrane pomidory pokroić w kostkę i dodać do reszty.
3. Jajko wymieszać z płatkami owsianymi i dodać do farszu. Dodać dwie łyżeczki cumbrzycy czerwonej, szczyptę soli lub dwie małe łyżeczki koncentratu pomidorowego.
4. Wymieszać farsz i włożyć do połówek cukinii, przyprószyć suszoną bazylią. Zapiekać na blasze ok 30 minut.
Porady
miąższ z cukinii może mieć w sobie dużo wody, więc odlać nadmiar wody i dopiero mieszać farsz
Komentarze