Tuńczyk z ryżem w jajecznicy

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo szybki i pyszny obiad!

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:
    100g ryżu
    Puszka tuńczyka w sosie własnym (ok. 275g)
    4 jajka
    Cebula
    ½ małej czerwonej papryki
    Sól, pieprz
    Mieszanka ziół – opcjonalnie

Tuńczyk z ryżem w jajecznicy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Odsączyć. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Ryż z tuńczykiem i warzywami przełożyć na patelnie, chwilkę podsmażyć. Wbić jajka i dokładnie wymieszać, doprawić. Podawać na ciepło z pieczywem.

Porady

Tuńczyka przekładamy na patelnię razem z sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy