Tunezyjskie pączki pomarańczowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo łatwe w przygotowaniu ,idealne na zbliżający się tłusty czwartek.

  • 60 min

Składniki:


  • Ciasto:
    4 jajka
    4 łyżki soku pomarańczowego
    50 g cukru
    skórka starta z pomarańczy
    400 g mąki
    15 g proszku do pieczenia
    olej do głębokiego smażenia
    Sos:
    6 łyżek miodu
    4 łyżki soku pomarańczowego

Tunezyjskie pączki pomarańczowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tunezyjskie pączki pomarańczowe 1. Jajka ucieramy z olejem ,sokiem pomarańczowym i cukrem. Dodajemy startą skórkę pomarańczową. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia ,stopniowo dodajemy do masy jajecznej. Składniki dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 30 min. Ciasto nabieramy łyżką i wrzucamy na rozgrzany olej. Wyjmujemy łyżką cedzakową. Podajemy z miodem wymieszanym ze świeżym sokiem pomarańczowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy