Bardzo łatwe w przygotowaniu ,idealne na zbliżający się tłusty czwartek.
60 min
Składniki:
Ciasto:
4 jajka
4 łyżki soku pomarańczowego
50 g cukru
skórka starta z pomarańczy
400 g mąki
15 g proszku do pieczenia
olej do głębokiego smażenia
Sos:
6 łyżek miodu
4 łyżki soku pomarańczowego
Tunezyjskie pączki pomarańczowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ucieramy z olejem ,sokiem pomarańczowym i cukrem. Dodajemy startą skórkę pomarańczową. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia ,stopniowo dodajemy do masy jajecznej. Składniki dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 30 min. Ciasto nabieramy łyżką i wrzucamy na rozgrzany olej. Wyjmujemy łyżką cedzakową. Podajemy z miodem wymieszanym ze świeżym sokiem pomarańczowym.
Komentarze